Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Звіт керівника ТПШ №3 за 2021 – 2022 н.р.

Date: 21 червня 2022 о 21:00, Refreshed 26 червня 2022 о 14:17
Author: admin 0. 1.
123 view

22.06.2022 року проведено звітування керівника ТПШ №3 Шевчук Олени Станіславівни для   педагогічного колективу та представників громадськості (в онлайн форматі)
  Звіт керівника ТПШ №3 за 2021 – 2022 н.р.
Робота навчального закладу у 2021-2022 н.р. спрямувалась на  організацію змістовної  різноманітної діяльності з метою оздоровлення дітей, дотримуючись Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19), (затверджено постановою Головного державного санітарного лікаря України), санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог відповідно до нормативних документів МОН України.
З періодом введення воєнного стану в Україні чітко використовується  у роботі інформація про організацію освітнього процесу в закладі, план і алгоритм дій в наявних умовах  для працівників, а також корисні посилання, які допомагають організувати діяльність, яка буде сприяти всебічному розвитку, психологічній стабільності та вихованню дошкільників в домашніх умовах  та під час використання дистанційних і змішаних форм освітнього процесу Лист Міністерства освіти і науки України від 02.04.2022 р. №1/3845-22
 « Про рекомендації для працівників закладів дошкільної освіти на період дії воєнного стану в Україні»
В закладі функціонувало 4 початкових класи з інклюзивною формою навчання,10 вікових груп (1група для дітей з порушенням мови, 2 групи для дітей ЗПР/ порушення мови, 6 груп - дітей загального розвитку та група для дітей раннього віку).
В початковій школі працювало 41 педагог: 6 вчителів, 2 вихователі груп продовженого дня, 19 педагогів-дошкільників, практичний психолог, вчитель-дефектолог, 3 вчителі-логопеди, 4 асистенти вчителя, 3 музичні керівники, інструктор з фізкультури, вихователь - методист.
В класах навчання велося у режимі п’ятиденного робочого тижня, дошкільні групи працювали за 10,5 – годинним режимом.
Пріоритетним напрямом діяльності закладу було переосмислення розвивальних, навчальних і виховних завдань, використання особистісно-орієнтованого підходу до розвитку кожної дитини, впровадження в освітній процес кращого педагогічного досвіду, новітніх технологій виховання і навчання.
Велике місце надавалося підвищенню фахової майстерності педагогів, забезпечувалася їх участь у курсовій перепідготовці.
Педагогічний колектив, продовжуючи працюючи над проблемою «Дієва наступність між дошкільною ланкою і початковою школою» спрямовував свої зусилля на розв’язання завдань: створення єдиного безперервного процесу освіти на суміжних етапах розвитку дитини.
Введено в практику організації освітнього процесу спільні форми методичної роботи для педагогів-дошкільників і педагогів школи: взаємовідвідування уроків , занять у старших групах, спілкування першокласників та дошкільників, спільні педагогічні ради, проведення Тижнів безпеки дитини, Тижня театру, свята, розваги, спортивні дозвілля, виставки тощо.   
На виконання зазначених завдань було проведено 4 педагогічних ради з тем: «Аналіз, завдання, перспективи», «Правова освіта дітей та батьків: системний підхід» , «Сучасні пріоритети логіко-математичного розвитку дошкільників і молодших школярів», «Формування соціальної компетентності вихованців засобами творчих ігор».
У підготовці до педрад проводилися колективні перегляди уроків, занять з правового виховання, цікавої математики, де педагоги мали можливість показати свою педагогічну майстерність та знання , вміння, творчі навички своїх вихованців, проводились  майстер-класи, семінари-практикуми, консультації, «Тиждень толерантності» тощо.
Згідно з планом роботи закладу педагогами  було здійснено педагогічну діагностику та моніторингове дослідження сформованості знань, умінь і навичок дітей ІІ молодших, середніх та старших груп відповідно до вимог Базового компоненту дошкільної освіти, програми розвитку дитини дошкільного віку «Українське дошкілля».
Мета моніторингових досліджень – виявлення рівня сформованості компетентностей дітей дошкільного віку, засвоєння ними знань, умінь та навичок.
Дослідження проводилися за всіма лініями розвитку: «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі», «Дитина в природному довкіллі», «Мовлення дитини», «Гра дитини», «Дитина в соціумі», «Дитина в світі культури», «Особистість дитини».
Порівняльний аналіз результатів вступної та підсумкової педагогічної діагностики, свідчить, що у дітей підвищився рівень знань з усіх освітніх ліній (підсумкові дані наведені вихователем-методистом  у таблиці «Показники рівня засвоєння знань вихованцями за 2021/2022 навчальний рік)
Учні школи приймали участь у Всеукраїнській акції «Happy  Гав для Сірка» та отримали подяку від благодійної організації «Вірні друзі» ;  учні 2- 4 класів стали переможцями природничого конкурсу «Колосок ».
В межах школи відбувалися конкурси знавців української мови, малюнків з теми «Безпечний рух», виставка виробів з природних матеріалів «Осіннє мереживо», майстер-клас з оздоблення новорічних солодощів ( імбирних пряників).         
Вихованці закладу були  активними учасниками презентацій, читацьких літературних вікторин, що проходили  на базі бібліотеки-філії №4 для дітей, під час таких екскурсій відбулися зустрічі з дитячими письменниками різних жанрів.
З великим бажанням і відповідальністю учні брали участь у волонтерстві , писали листи -подяки  та готували  малюнки  з теми «Віримо в перемогу» воїнам ЗСУ.
Працівники закладу також  надавали  допомогу тимчасово переміщеним особам , посилено займалися індивідуальною волонтерською діяльністю та долучалися до співпраці – приносили продукти, засоби гігієни, одяг, постільну білизну,  готували їжу, надавали тимчасово свої помешкання для біженців, долучалися до плетіння  сіток для ЗСУ тощо, деякі педагоги самі є волонтерами.
У підготовці закладу до відкриття працівниками закладу було підготовлене тимчасове укриття, обладнано його.
Практичний психолог, забезпечувала позитивний психологічний мікроклімат в колективі вихованців та працівників. Психодіагностика, корекційно – розвивальна, консультаційна та просвітницька робота проводилась у співпраці з педагогами, логопедом, дефектологом, медичними працівниками, батьками.
Дбаючи про внутрішній стан колективу вцілому, психологічну стійкість і здатність бути гнучкими у складних непередбачуваних обставинах, неодноразово проводилась робота психолога, обговорювались методи подолання стресу, стабілізації внутрішнього стану за допомогою різних технік і методик («Як підтримати дитину в укритті», «Як говорити з дитиною про війну» і ін.)
Спільно з управлінням освіти була організована фахова психологічна допомога 24/7 «Ти не один – залишайся спокійним», психолог нашого закладу була активним організатором і учасником цього проекту. В телефонному режимі  надавались консультації, поради для дітей та дорослих з метою психологічної підтримки у воєнний час.
Нетребська В.М. брала участь  у черговій зустрічі «Т-містечка інноваційних можливостей 2022», де разом із психологами міста  висвітлювали тему «Психологічна стійкість батьків у часі війни».
Для батьків закладу психологом, зокрема, була організована Viber група, де бажаючі мали змогу черпати корисну інформацію.
Педагогами  особлива  увага у  приділялася   дітям з ООП. За допомогою поєднання різноманітних методів  діагностико-корекційної роботи визначали особливості психічного розвитку, виявляли  потенційні та компенсаторні можливості кожної дитини, забезпечувались оптимальні умови навчання та виховання , соціальної адаптації та успішної реалізації інклюзивного навчання у школі.
Члени  команди  психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП охоче ділились досвідом із колегами, надавали практичні поради, цінні як для вирішення окремих професійних питань, так і для практичної роботи.
Саме питання багатогранного розвитку дошкільняти з особливими освітніми  потребами є основним.
Тісна взаємодія з батьками сприяла координованій роботі усіх спеціалістів у психологічній та соціальній підтримці батьків та дітей з ООП.
Протягом року педагоги  працювали над створенням єдиної динамічної системи навчання та виховання в закладі двох ланок – дошкільної і початкової школи  в організації спеціальної корекційної роботи в спецгрупах та класах з інклюзивною формою навчання , формували соціальну впевненість дітей з ОПП в колективі.
Особлива увага приділялася оздоровчому спрямуванню та лікувально-профілактичним заходам. Педагоги підтримували  оптимальний рівень фізичної та розумової працездатності вихованців протягом дня. В класах, дошкільних групах, спортивній залі створене відповідне розвивальне середовище для забезпечення рухової активності дітей.
В закладі проводилися різноманітні спортивні  розваги, Дні здоров’я.
Під постійним контролем директора Шевчук О.С. та членів комісії закладу здійснювалася організація харчування дітей, постачання продуктів, наявність необхідних документів на них. Результати перевірки оформлялися  виробничими наказами , ведеться контроль за якістю продуктів харчування, сировини, приготуванням готових страв. В закладі організовано  збалансоване та повноцінне харчування дітей, що відповідає їхнім фізіологічним потребам.
Зусилля педколективу були спрямовані на розвиток творчої особистості вихованців. Значний вплив на учнів, дошкільників мали різноманітні заходи: свята, вечори дозвілля, літературні години («На шлях я вийшла ранньою весною»), театралізовані дійства. Організації театралізованої діяльності як засобу виявлення творчого потенціалу вихованців приділялася особлива увага. У січні  проведено Тиждень театру, де вихованці змогли проявити свою акторську майстерність.
Регулярно проводились музичні розваги, літературно-музичні композиції, драматизації казок, невеличкі сценки, підготовлені школярами для дошкільників чи спільно. При проведенні різноманітних міроприємств відчувалася узгодженість в роботі вчителів, вихователів, музичних керівників.
Аналіз навчальних досягнень учнів показав, що у переважної більшості  школярів сформовані вміння та навички з усіх освітніх галузей початкової школи.
Педагоги в системі працювали над покращенням  рухової активності вихованців. Організовували відпочинок в невимушеній ігровій діяльності з фізичним навантаженням з метою закріплення вмінь, навичок, набутих на заняттях, уроках з фізкультури , працювали над використанням природних факторів у зміцненні дитячого організму. На заняттях та в повсякденному житті  використовували нестандартний фізкультурний інвентар. Інструктор з фізкультури Глогусь Н.А., вчителі школи використовували досягнення передового педагогічного досвіду,  впроваджуючи їх у практику.      
Педагоги в системі працювали над забезпеченням варіативності підходів до формування у дітей відповідно до віку навичок міркування, розумової діяльності,  вирішувалось питання розвитку логічного мислення та математичної мови вихованців, забезпечувалась мотивація  використання математичних знань в різних ситуаціях буття. Вихованці , мобілізуючи обсяг цих знань, ефективно використовують їх у практичній діяльності.
Зосереджувалась увага педколективу на збагаченні знань та розумінні   вихованцями своїх прав, свобод та обов’язків, свідомого ставлення до них.
Окреслилася позитивна динаміка в організації творчої ігрової діяльності  та розвитку ігрових умінь вихованців. Педагогами практикувалися різноманітні методи і прийоми для розширення, збагачення і поглиблення сюжетних ліній дитячих ігор, розв’язання виховних завдань,  надавали змогу дітям «проживати» різні соціальні ролі, усвідомлювати внутрішні зв’язки між ними, опановувати  рольову поведінку.
Завдяки забезпеченню доступності предметно-ігрового середовища і відповідності вимогам безпеки та художньо-естетичним вимогам, вихованці реалізовували власні ідеї , розвиваючи сюжет ігор,  збагачували його новими елементами.
Педколектив  працював над систематизацією знань з основ безпеки життєдіяльності дошкільників, учнів. Щоквартально проводились Тижні безпеки дитини, які були насичені різноманітними видами діяльності. Педагоги в повній мірі здійснювали підготовку вихованців до безпечного життя та діяльності в соціумі, приділяли увагу практичному відтворенню набутих знань у різноманітних життєвих ситуаціях. Сестра медична старша Рабін М.Я., асистента вчителя Касянчук Т.А. під час проведення практичних тренінгів з евакуації навчали вихованців обачності, вмінню орієнтуватися та швидко реагувати в екстремальних ситуаціях.
У період воєнного стану педагоги школи проводили уроки дистанційно, педагоги –дошкільники , в основному розміщували навчальний матеріал у вайбер-групах для батьків. Організоване спілкування з батьками допомогло будувати взаємодію з сімями на якісно новому рівні (робота з батьками в І півріччі проводилась, в основному в онлайн режимі, або на свіжому повітрі). Вивчались особливості дитячо-батьківських відносин у сімях , де виховуються діти з особливими потребами.
Щодо використання бюджетних та додаткових джерел фінансування (добровільних батьківських надходжень), хочу проінформувати наступне:
За бюджетні кошти:
- завершено ремонт кухні (300 тис.),
-придбано кухонний посуд (70 тис.),
- медикаменти (8 тис.) – дизенфікуючі засоби, аптечка невідкладної   
  допомоги,
-виконані роботи по протипожежних заходах – перезаряджено
  вогнегасники та перевірено протипожежні рукави;
          -придбано фарбу і пофарбовано огорожу,
          -для НУШ придбано дидактичний матеріал (10 тис.),
          -меблі для навчальних кімнат (40 тис.),
           -компютерне обладнання (18 тис.)
При допомозі батьків зроблено ремонт класної кімнати 1 класу та поточний ремонт групових кімнат.
План роботи закладу на 2021 – 2022 навчальний рік ґрунтовно виконувався , що дало змогу досягти поставлених завдань.
Comments:
Only authorized users can leave comments.